Kontaktlencsék

Megtekintés Rács Lista

1-24/182 termék

Oldal
oldalanként
Megtekintés Rács Lista

1-24/182 termék

Oldal
oldalanként

Az összes kontaktlencse

A kontaktlencsék egyre népszerűbb megoldást jelentenek, nemcsak a látásproblémával élők számára, hanem azok számára is, akik megváltoztatnák szemük színét. Mindenesetre nem meglepő - a lencsék kényelmet biztosítanak viselés közben, miközben javítják a látásminőséget. Az új technológiai megoldásoknak köszönhetően a termékkínálat egyre szélesedik, így egyre jobban illeszkedik minden páciens egyéni igényeihez.

Amikor lencsét választunk, érdemes szakemberhez fordulni, és ha már pontosan ismerjük a problémánkat, érdemes optometristával konzultálni. Mielőtt azonban mindez megtörténik, érdemes megismerni az összes lehetőséget, amit ez a megoldás kínál számunkra.

Milyen típusú kontaktlencsék léteznek?

A lencséket nemcsak a látáshibához (amire később kitérünk), hanem az életstílusunkhoz és annak kényelméhez is igazítják. Tehát időtartam alapján fel lehet osztani:

 • Napi kontaktlencsék - ez a megoldás elsősorban azoknak készült, akik viszonylag ritkán használnak lencsét, például testmozgás közben. Azok számára is ideális lehet, akiknek nincs türelmük a napi lencse tisztításához. A napi eldobható lencsék nem igényelnek tisztítást. A nap végén csak kivesszük, és kidobjuk. Ide tartoznak a #bioview Daily, DAILIES® AquaComfort Plus® vagy Proclear 1 Day lencsék. Különösen ajánljuk:
  • 1-DAY ACUVUE® MOIST - Johnson & Johnson által gyártott kiváló minőségű napi kontaktlencsék. Kiváló hidratáltság és maximális oxigénáteresztő képesség jellemzi, ami a legmagasabb szintű kényelemmel jár. A termék azonnal alkalmazkodik a szemhez a behelyezést követően, szorosan tapad rá - minimalizálja a lencse gyűrődését és kiesését. A lencsék innovatív tervezése segít abban, hogy a szem egészségesnek és irritációtól mentesnek látszódjon. A terméket UV szűrőkkel látták el.
  • ACUVUE® OASYS 1-Day - új generációs napi eldobható lencsék, melyeket azoknak terveztek, akik sok időt töltenek a szemek számára kedvezőtlen körülmények között. Kiváló hidratáltság és optimális oxigénáteresztő képesség jellemzi, így hatékonyan fenntartják a szem megfelelő nedvességét, védi őket az irritációtól, kiszáradástól és fertőzésektől. A lencsék nagyobb átmérővel rendelkeznek, ami könnyebbé teszi behelyezésüket, és tökéletesen illeszkednek a szemhez. Az ACUVUE® OASYS 1-Day kiváló minőségű látást biztosít bármely helyzetben, és egész napos friss és ragyogó szemet nyújt.
 • Kéthetes kontaktlencsék
  • ACUVUE® 2 - modern kontaktlencsék, melyeket távollátó és rövidlátó személyeknek ajánlanak, akik értékelik a maximális kényelmet. A terméket egy innovatív szerkezet jellemzi, nagyon vékony szélekkel, ami miatt tökéletesen illeszkedik a szemhez, minimalizálva a gyűrődés és kiesés kockázatát. A lencsék magas hidratáltsággal rendelkeznek, így a viselő szeme egész nap nedves és ragyogó marad - száradás vagy irritáció nélkül. Naponta vagy folyamatosan hordhatók, tehát kiváló választás, ha nem szeretne a napi lencse tisztításra időt szánni.
  • ACUVUE® OASYS - olyan termék, amelyet azoknak terveztek, akik túlzott szemszárazsággal küzdenek - magas hidratáltság jellemzi, ami hatékonyan minimalizálja az irritáció és száradás kockázatát. A lencséket egy további hidratáló összetevővel erősítették meg, így viselésük maximális kényelemmel jár. Egy speciális oldaljelzővel rendelkeznek, amely megkönnyíti a behelyezésüket, így kiváló választás akár kevésbé tapasztalt felhasználók számára is. Az ACUVUE® OASYS lencsék modern UV szűrőkkel is felszereltek, amelyek védelmet nyújtanak a káros napfény ellen.
  • ACUVUE® OASYS with Transitions™ - innovatív kontaktlencsék, amelyek hatékonyan óvják a szemet a túlzott fénytől. Kiváló választás sofőrök számára, mivel csökkentik az autófényszórók által kibocsátott fényt. Megfelelő választás akkor is, ha a mindennapi napfény problémát és nem kívánt irritációt okoz. A hatékony fényszűrés mellett bármely helyzetben tökéletes látást és magas UV-védelmet biztosítanak. A termék két hetes viselésre ajánlott, miközben napi ápolást igényel.
 • Havi kontaktlencsék - ebben az esetben érdemes olyan modellt választani, amely tökéletesen illeszkedik napi életvitelünkhöz. Nyolc vagy tizenkét órán át viselhetjük őket a termék jelzéseitől függően. A havi lencséket minden este meg kell tisztítani. Ide tartoznak a #bioview Monthly, Air Optix® Aqua, Biofinity®, PureVision® 2 HD és SofLens® 59 lencsék.
 • Negyedéves kontaktlencsék - tökéletes megoldás azoknak, akik nem szeretik a változásokat. Ugyanúgy, mint a havi kontaktlencsék, napi ápolást igényelnek. Ide tartoznak a BioAir 38FW és a Crazy Lens RX (színes dioptriás) lencsék.
 • Éves kontaktlencsék - az előzőekhez hasonlóan, az éves kontaktlencsék egy évig való használatra alkalmasak. Mindennap vigyázni kell rájuk, hogy biztonságosak maradjanak a szemünk számára. Ide tartoznak a Crazy Lens.
 • Színes lencsék - ellentétben az előzőleg említett lencsékkel, ezek nem csak a látás korrigálására szolgálnak, hanem a szem színének megváltoztatására is. A lencsék színei változatosak, néha egyszínűek, néha lenyűgöző mintázatokban rendezettek. Ideálisak bulikba, vagy azoknak, akik szeretnek kísérletezni. A színes lencsék elérhetők dioptriás verzióban és úgynevezett "nullás" verzióban is, azaz dioptria nélkül. Ide tartoznak az Air Optix® Colors, AquaView Color és FreshLook® ColorBlends lencsék.
 • Tórikus lencsék - ezeket a lencséket az asztigmatizmussal küzdő embereknek ajánljuk, akiknek nehézséget okoz a tiszta látás bármilyen távolságra. Kijavítják a rövidlátás és a távollátás hibáját, így alkalmasak mindazok számára, akik a pluszos és mínuszos lencséket viselik. Ide tartoznak az AquaView Toric, Biofinity® Toric és ULTRA for Astigmatism lencsék. Különösen ajánljuk:
  • 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM - innovatív tórikus lencsék, kifejezetten az asztigmatizmussal küzdők számára készültek. A terméket magas stabilitás és kiváló szerkezet jellemzi, ami révén tökéletesen illeszkedik a felhasználó szeméhez, minimalizálva a kiesés és gyűrődés kockázatát. A gyártás során a LACREON technológiát alkalmazzák, amely lehetővé teszi a lencsében az optimális mennyiségű víz megtartását - ez rendkívül kényelmessé teszi a használatát, és a szemek hosszú ideig hidratáltak, és nem lép fel hidratáció. A terméket UV szűrőkkel látták el.
  • ACUVUE® OASYS for ASTIGMATISM - asztigmatizmushoz készült új generációs lencsék. Az innovatív HydraClear technológiát alkalmazzák, amely felelős a maximális és állandó hidratáltságért, ami magas kényelmet eredményez a használat során. Kiváló stabilizációval is rendelkeznek, ami hozzájárul a tökéletes látáshoz bármely helyzetben, valamint a káros napfény elleni védelemhez. A termék folyamatos, időszakos és napi használatra is alkalmas, tehát viselheti őket egy egész héten át tisztítás és eltávolítás nélkül, vagy rendszeres tisztítással két héten keresztül - a választás az Öné.
 • Progresszív lencsék - kifejezetten azoknak az embereknek ajánlottak, akik 40 év felett vannak és presbiópiával, azaz öregszeműséggel küzdenek. A progresszív lencséknek köszönhetően a szem alkalmazkodik a látáshoz bármilyen távolságra, így a felhasználónak nincs szüksége olvasószemüvegre. Ide tartoznak az ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL, Biofinity® Multifocal és PureVision® 2 HD for Presbyopia lencsék. Különösen ajánljuk:
  • 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL - kiváló minőségű progresszív lencsék, melyeket a presbiópiával küzdőknek készítettek. Az idősebb személyek számára készültek, ezért tökéletesen illeszkednek és kitűnően tapadnak a felületre - kiesés vagy gyűrűdés nélkül. A terméket magas hidratáltság jellemzi, ami maximális kényelemmel jár, a lencsék anyaga pedig hosszan tartó és maximális hidratálást biztosít a felhasználó szemének. Ezek a lencsék tökéletes látást biztosítanak távolra és közelre egyaránt. A terméket UV szűrőkkel látták el.

Érdemes átgondolni, hogy olyan lencséket szeretnénk-e használni, amelyeket éjszakára ki kell venni, vagy olyan nappali és éjszakai lencséket, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy aludjunk anélkül, hogy kivennénk azokat. Ez ideális választás különösen az elfoglalt és feledékeny emberek számára, akik időnként elfelejtik kivenni a lencséiket este. Az ilyen esetek a kötőhártya súlyos problémáihoz vezethetnek, ezért jobb nem kockáztatni azok használatával, amelyeknek nincs meghosszabbított viselési ideje.

Kontaktlencse választás gyártó alapján

Jelenleg sok kontaktlencse van a piacon, amelyek az árukkal és kiváló kivitelezésükkel csábítanak. Azonban jobb elismert cégek termékeit használni, amelyek már sok felhasználó bizalmát elnyerték. Ilyen cégek a Johnson & Johnson (ACUVUE® lencsék), Alcon (beleértve az Air Optix lencséket), CooperVision (beleértve a Biofinity lencséket) vagy akár a Bausch&Lomb (beleértve a PureVision lencséket). A legfontosabb azonban, hogy megfelelő lencsét válasszon a látási hibák és saját preferenciái szerint. A márka kiválasztása másodlagos kérdés, amiben szakembereink biztosan segítenek Önnek telefonos beszélgetés vagy e-mailváltás során.