Tórikus multifokális lencsék

Megtekintés Rács Lista

4 termékek

oldalanként
Megtekintés Rács Lista

4 termékek

oldalanként

Tórikus Progresszív Lencsék

Az életkor előrehaladtával (40 és 50 év között), amikor a szemizmok hatékonysága és rugalmassága csökken, kialakul a presbyopia. A presbyopiaban szenvedő személynek nehézséget okoz a közeli tárgyak tiszta látása. A szem romlása nem elkerülhető és nem gyógyítható, azonban hatékonyan korrigálható. A progresszív lencsék a presbyopia korrigálására és az úgynevezett olvasószemüvegek helyettesítésére szolgálnak. A progresszív lencséknek köszönhetően a presbyopiaban szenvedők bármilyen távolságra pontosan és tisztán láthatnak. Eközben a tórikus progresszív lencsék azoknak a személyeknek szólnak, akik mind asztigmiában, mind pedig presbyopiában egyaránt szenvednek. Ez a típusú lencse a látható kép stabilizálásával korrigálja a látáshibákat és éles látást biztosít bármilyen távolságra. A normál tórikus lencséktől eltérően, ennél a terméknél a presbyopiás látáshibák is korrigálásra kerülnek.

Hogyan használjuk a tórikus progresszív lencséket?

Webáruházunkban kapható tórikus progresszív lencsék havi viselésű lencsék. Ez azt jelenti, hogy egy párat 30 napig használhat. Van azonban egy feltétel: minden nap meg kell tisztítani őket lencseápoló folyadékkal, majd néhány órára lencseápoló folyadékkal feltöltött kontaktlencse tároló edénybe kell helyezni őket. A legjobb, ha mindez egy egész éjszakára történik. Ezek a lencsék tiszta látást biztosítanak minden helyzetben - legyen szó olvasásról, TV-nézésről, vásárlásról vagy akár vezetésről egy városnézés közben.

Hogyan működnek a tórikus progresszív lencsék?

Ezek a lencsék többféleképpen működnek. Egyrészt reagálnak azokra a szemekre, amelyek befogadó képessége csökkent: ennek következtében az apró tárgyak tisztán látása, közelről és távolról egyaránt nehézséget okoz. Ezeknek a lencséknek a progresszív jellege két korrekciós zóna figyelembevételével zajlik, azaz a közeli és a távoli dioptriák különbségét veszi figyelembe. Másrésről, ezeknek a lencséknek a torik tulajdonságai a szembe érkező fénysugarak fókuszálásának javulását jelentik. Ez a bonyolult szerkezet lehetővé teszi a presbyopiával és az asztigmatizmussal egyidejűleg küzdő felhasználók számára a tiszta látást minden körülmények között. Mondhatjuk, hogy a tórikus progresszív lencse egy speciális feladathoz készült optikai megoldás!

Mit jelent a D és N típus a tórikus progresszív lencsék nevében?

A "D" betű a „domináns szem” szimbóluma. A "N" betű pedig a "nem domináns szemet" jelöli. Mindannyiunknak van némi aszimmetria a testében, beleértve a szemeket is. Körülbelül 85%-ban a jobb szem a távoli domináns szem: ez az első, amely a képet megkapja az agytól, majd több milliszekundummal gyorsabban dolgozza fel az információt, mint a másik. Hogy melyik szem a domináns és melyik nem az, a presbyopia teljes diagnózisának felállításához fontos kérdés. Erre választ kaphat egy szemész szakorvos vagy optometrista szakember felkeresése során, ahol arról is informálják, hogy melyik lencsét – D vagy N típusút, esetleg mnidkettőt – szükséges megvásárolnia.

A torik progresszív lencsék előnyei

  • torik progresszív lencsék egyszerre helyettesítik a úgynevezett olvasószemüvegeket és az asztigmiát korrigáló szemüvegeket;
  • kényelmes használni, nem korlátozza Önt a mindennapi tevékenységekbe - könnyedén sportolhat és aktív életmódot folytathat;
  • kényelmes azoknak a személyeknek is, akik gyakran utaznak - nem kell külön emlékeznie arra, hogy vigyen magával egy másik pár szemüveget olvasáshoz.

Csak márkás tórikus progresszív lencsék

A webáruházunk által kínált tórikus progresszív kontaktlencsék a CooperVision - a világhírű optikai cég - által készített legjobb minőségű márkatermékek. A Proclear Multifocal Toric lencsék a két különböző optikai kialakításnak (D és N típus) köszönhetően kiváló minőségű látást biztosítanak közeli, távoli és köztes távolságokra egyaránt. A termékparaméterek széles választékával kaphatók.