#bioview Monthly

Tapasztalja meg a kivételes kényelmet
Nézd meg

AquaView Monthly

Garantált elégedettség vagy pénzvisszafizetés
Nézd meg

Havi lencsék

Megtekintés Rács Lista

1-36/79 termék

Oldal
oldalanként
 1. AquaView Toric 6 db
  9 910 Ft
  Értékelés:
  5 of 5
  Átlagos értékelés 5 / 5 értékelés alapján 4 értékelés.

  AquaView Toric 6 db

  Előfordulhatnak késések a szállításban. Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a termék elérhetőségét illetően.
 2. AquaView Color 6 db
  7 990 Ft
  Értékelés:
  5 of 5
  Átlagos értékelés 5 / 5 értékelés alapján 1 értékelés.

  AquaView Color 6 db

  Előfordulhatnak késések a szállításban. Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a termék elérhetőségét illetően.
Megtekintés Rács Lista

1-36/79 termék

Oldal
oldalanként

Havi kontaktlencse

A piacon elérhető kontaktlencsék különböznek egymástól a használhatósági idő csoportosításának szempotjából. Az egynapi, két heti, havi, negyedéves, vagy éves kategóriák szerint lehet őket csoportosítani. Ez az egész csoportosítás az üledék összegyűlésének individuál ellenállása, és az anyag öregedésének sebessége alapján lett készítve.

Havi lencse leírása

A havi lencséket csak egy hónapra szánták. Ez idő letelte után a lencséket ki kell dobni és kicserélni egy újra. A havi lencsék használata esetén a megfelelő ápolási szükségletet figyelembe kell venni ahhoz, hogy a saját tulajdonságait megőrizze az egész használhatósági időn keresztül. A havi lencséket a tárolóból kiszedéskor mindíg ki kell tisztítani speciális folyadékkal, és azt követően lencsefolyadékkal töltött steril tárolóba helyezni. A lencsék öblítése nagyon jelentős cselekmény mindenfajta szennyeződés tisztításának szempontjából, amelyek összegyűlnek a lencsék felszínén. Ápolt havi lencsék hosszú használati időt fognak nyújtani a felhasználóiknak, és mind ezt változatlan állapotban.

Miért választunk havi lencséket?

Egyre gyakrabban a lencséket viselő emberek a havi lencséket választják, a hosszabb felhasználhatósági idő helyett. Legfőbb oka annak az, hogy vitathatatlan előnyökkel rendelkeznek, amelyek a mindennapi használati kényelemről döntenek. Egyébként, ha egyhavi lencse megsemmisül néhány napon belül a megvásárlás után, vagy ha elveszítjük, könnyebben vehetünk egy újat. Ez nem fog járni olyan nagy költséggel, mint az egyéves vagy kétéves lencsék elveszítése esetén. Havi lencsék viszonylag rövid időn keresztül használhatóak, ami különleges előny, mivel kisebb az esély bármiféle komplikáció kialakulására a hosszabb ideig használható lencsékhez képest. Negyedéves vagy éves lencséken a havi lencsék ellenére, összegyűlhetnek fehérje üledékek közvetlen a felhasználó szervezetéből. Lencséken összegyűlő fehérjeket egy kis idő múltával, a szem idegentestnek tekintheti, és ezért nem fog korrigálni a látásunkon. A használó nagy kényelmetlenséget érezhet emiatt. Az egyhavi lencsék viselésekor nem keletkeznek fehérje üledékek és ezért egész idő alatt tökéletes áttetszést és hidratálást biztosítanak. Szinte tapinthatatlanok a viselő számára.

Kinek való a havi lencse?

A havi lencsék olyan látáshibával rendelkező embereknek valók, akik nem akarnak mindennap szemüveget használni, bár másrészt a használat kényelme után is vágynak. A havi lencsék rövid felhaszálhatósági ideje miatt, nagy a lehetőség pl. csak nyáron, turizmus, kirándulás, szünidő, síelés közben, ahol a legtöbb időt a sielő a lejtőn tölti stb.

Legnépszerűbb havi lencsék

Havi lencséket két csoportba lehet elosztani, azaz rugalmas napi lencsék csoportjába, valamint folyamatos használatú csoportjába. Folyamtos használatú lencse lehetőséget ad az éjjelnappali viselésre, és nem kell őket minden este levenni. Ez a megoldás azoknak ajánlott, akik este is szeretnének jól látni, nem akarják minden nap levenni őket, az időt és a használat kényelmét értékelik a kontaktlencsék viselése közben. Ezeknek a lencséknek köszönhetően sok ember egész hónapra elfelejtheti, hogy van neki látáshibája, mert szüntelenül kiválóan lát.

Havi kontaktlencsék gyártói

A havi kontaktlencsék legismertebb gyártói:

 • Air Optix Aqua - régebben O2 OPTIX, ez lélegző kontaktlencse, egészséges kinézetet, valamint a felhasználók szemeinek nagy kényelmét biztosítja,
 • Air Optix Night & Day Aqua - oxigénizálnak szaruhártyát alvás közben,
 • Biofinity - az újszerű HYDRO-GEL anyagából készített, körülbelül 48% a víztartalma, valamint egyéni felépítési módú
 • Biofinity Toric - havi lencse asztigmatizmusban szenvedő emberek számára,
 • Biomedics 55 Evolution - nagyobb látási komfortot biztosítanak, vékonyabbak és kerekebbek az új perem által,
 • FreshLook ColorBlends - színes havi lencse,
 • Horien Disposable - hidro-gélből készített magas szintű hidratálással, oxigént és vízet átteresztő lencsék,
 • Proclear Sphere - PC egyéni technológia segítségével készített, és a felépítés közben felhasználták a - kolin-foszfát anyagot, amely tulajdonságai a szem természetes sejtjeihez hasonlóak,
 • PureVision - havi lencse folyamatos viselésre, amely napi 24 órát át 30 napig viselhető,
 • PureVision Multifocal - multifokális havi lencsék, Aergel hidro-gél anyagból készítettek,
 • SofLens 38 - magas minőségű, vékony felépítésű, tartós anyagból készített lencsék,
 • SofLens 59 - napi viselésre való lencsék, minimalizálják a fehérje üledékek összegyűlését,
 • SofLens 66 Toric - asztigmatizmusban szenvedő emberek számára való lencse,