Szemcseppek

Megtekintés Rács Lista

11 termékek

oldalanként
Megtekintés Rács Lista

11 termékek

oldalanként

SZEMCSEPPEK

A száraz szem szindrómát civilizált betegséknek nevezhetjük, mivel sok ember a világon ebben a betegségben szenved. Néha nem is vesszük észre, hogy a szem csípése, a rosszab látás, vagy a sima diszkomfort éppen a túl száraz szemgolyó miatt van. Azonban meg lehet akadályozni az ilyen eseteket, megfelelő szemcseppeket használva. Helyettesítenek természetes könnycseppeket, amelyek a szem megfelelő működését biztosítják. Ha túl kevés a természetes könnycsepp, akkor a szemek túl erősen kiszáradnak. Ekkor érdemes szemcseppeket használni. A szemcseppek azoknak is ajánlottak, akik kontaktlencséket viselnek vagy számítógép előtt dolgoznak.

Szemcseppek

A szemcseppek gyakori más elnevezése: „műkönnycseppek”. Nedvesítik a szemeket és lehetőséget adnak a nagy látási komfort elnyerésére. Szemcseppek gyógyszertárban kaphatóak, recept nélkül. Az általános szemcseppek összetétele víz és polimer, tehát olyan anyag, ami révén a víz megáll a szem felszínén. A szemcseppek minősége az összetételétől és a benne foglalt polimerektől függ. Leggyakrabban a könnycseppek összetétele hialuronsav , amely a szem struktúrának természetes eleme.

Miért ajánlott a szemcseppek használata?

Szemcseppek használása sok előnnyel jár. Mindenekelőtt, ezek révén a szem hatékonyan nedvesített. Nem engedik a száraz szem szindrómát kialakulni. Különösen azoknak ajánlott a szemcseppek használata, akik kontaktlencséket viselnek. Megemlíteni kéne még a fent leírtakhoz, hogy ezek a szemcseppek tartosítószereket nem tartalmaznak. A tartosítószereket tartalmazó szemcseppek tönkreteszik a lencséket, elszíneződést okozva. Egyes szemcseppeket bátran használhatunk a kontaktlencsékkel együtt. Nedvesítő szemcseppek azok számára lesznek megfelelőek, akik számítógép előtt sokat dolgoznak. Ezen szemcseppek használatával a szem nem lesz fáradt, kiszáradt, és a látási minőség láthatóan javulni fog. Ezért ezek használata ajánlott grafikusoknak, programozóknak, könyvelőknek, és mindenkinek, aki minden nap számítógép előtt dolgozik.

Legnépszerűbb szemcseppek márkái:

Lent találhatók a szemcseppek gyártásával foglalkozó cégek: Alcon, Allergan, Amo, Barnaux, AVIZOR, Bausch&Lomb, Blau Farma, DR. Gerhard Mann Chempharm Fabrik, Dr. Mann Pharma, Penta Arzneimttel, Polfa, POLPHARMA, SERVICEPHARMA, Thea, URSAPHARM.