Multifokális lencsék

Megtekintés Rács Lista

1-24/25 termék

Oldal
oldalanként
Megtekintés Rács Lista

1-24/25 termék

Oldal
oldalanként

PROGRESSZÍV LENCSE

A látás állapota több esetben rosszabbodik az öregedés közben, és az 50. év körüliek számára, akik idáig jól láttak, némelyeknek korrekciós szemüveget kell venni az olvasáshoz vagy a számítógépes munkához. Az embereknek, akik „minuszos” szemüveget viseltek, már két pár szemüveget kell hordaniuk – olvasásra és mindennapi használatra. A szemüveg egyre másra cserélése szokatlan nagy problémát okozhat. Emiatt készítették a progresszív kontaktlencséket, amelyek tökéletes látást biztosítanak akármilyen távolságról. Távol- és közel- egyidejű látást figyelembe véve lett készítve ez a fajta kontaktlencse.

Mi az a progresszív lencse?

Progresszív lencsék multifokális elnevezést is szoktak kapni. Lehetővé teszik a teljes és tökéletes látásélesség kialakulását, függetlenül attól, hogy mit is nézünk. A használat következményeként mindig tökéletes a látásunk, attól függetlenül, hogy zenei színpadra nézünk, vagy könyvet olvasunk. A multifokális lencsék enyhítik a szem rosszabb akkomodációnak hatásait, amely nem tud éles látást biztosítani a távol- és közellátóknak. Ilyen esetben szemorvosok általában az olvasószemüvegesség betegségről beszélnek, amely az olvasószemüveg használatára kényszerít olvasás közben. Progresszív lencsékben mindig tökéletesen fogunk látni, és nem érezzük szükségét a szemüveg cserének. A progresszív lencsék nagyon kényelmesek használatkor, ráadásul olvasószemüveg betegség ellen harcoló embereknek nem kell változtatni az eddigi szokásaikon. A progresszív lencsék mindennapi ápolása szükséges, mindazonáltal nem sok időt vesz igénybe. Érdemes kihangsúlyozni, hogy a progresszív lencse az bifokális lencse, és ezért egy kicsit nehezebb megszokni, mint a normál kontaktlencséket.

Miért választunk progresszív lencséket?

Progresszív kontaktlencsék számos érdemmel rendelkeznek, amelyek a látás akkomodációjának hibáival rendelkező embereket mindennapi használatra készteti. Kétségtelenül, ez a megoldás sokkal kényelmesebb, mint a szemüveg két típusának viselése, vagy a távol- és közellátásra megosztott üveg hordása. Progresszív lencsék tökéletes látási minőséget és használati kényelmet biztosítanak. A használóinak nem kell rögtön változtatni szokásain a látás problémái miatt. Multifokális lencse mindnenapi használata nem okoz sok kényelmetlenséget. Egyetlen dolog, amivel foglalkozni kell a használónak, ez a napi lencse ápolása. Mindenkori levetéskor meg kell tisztítani és berakni őket speciális folyadékba, steril tárolókba.

Kinek való a progresszív lencse?

A progresszív lencse a legjobb megoldás azok számára, akiknek problémái vannak a távol- és közellátással. Ezek a típusú lencsék felnőt embereknek ajánlottak, akiknél az olvasószemüvegességet igazolták.

Multifokális lencsék fajtái

Progresszív lencsék csoportjából három típús emelhető ki: · Kontaktlencsék, amelyek vízszintesen két részbe el vannak osztva, különböző gyújtótávolsággal, · Bifokális kontaktlencsék, amelyek egymásra helyezés útján készültek. Ebben az esetben a szemnek saját magának meg kell tanulnia a kontaktlencsékhez való alkalmazkodást, kiválasztva a megfelelő gyújtótávolságot. · Lencsék centrikus felosztással, ahol a progresszív lencse közepes része közellátásra, a további része pedig távollátásra való.

Progresszív lencsét gyártó legnépszerűbb cégek

A legnépszerűbb vállalatok, amelyek progresszív, multifokális lencsék gyártásával foglalkoznak: