Éjszakai és nappali lencsék

Megtekintés Rács Lista

16 termékek

oldalanként
Megtekintés Rács Lista

16 termékek

oldalanként

Éjszakai és nappali lencsék

A lencsék behelyezése és eltávolítása, valamint napi gondozásuk nehézkes lehet azoknak az embereknek, akiknek napi rendszerességgel kontaktlencsét kell viselniük. Ennek ellenére ez az egyik legegyszerűbb alternatíva a hagyományos szemüvegekre. A piacon éjszakai és nappali lencsék is elérhetők, amelyeket alvás közben sem kell eltávolítani. Más szóval, éjszaka és nappal is, 24 órán keresztül viselheti ezeket a lencséket.

A 24 órás lencsék jellemzői

Az éjszakai és nappali lencsék 24 órán át használhatók anélkül, hogy el kellene távolítani őket és éjszakára oldatba kellene tenni őket. Kényelmes viseletet biztosítanak, és teljesen kihagyhatja a rendszeres ápolási szakaszt. A Night&Day lencsék kiterjesztett viselési lencsék, amelyek innovatívak a standard lágy lencsékhez képest: a standar lencsékben akár aludni is lehet egy ideig, de továbbra is rendszeres, szisztematikus fertőtlenítést és tisztítást igényelnek. A nappali és az éjszakai lencséknél nincs szükség arra, hogy sok egymást követő napon, akár egy hónapig is eltávolítsa őket.

Éjszakai és nappali lencsék előnyei

Az éjszakai és nappali lencsék fő előnyei a következők:

 • Nincs mindennapos ápolás;
 • Az éjszakai ébredés után is tökéletes látás;
 • Kényelmes viselet;
 • Kedvezőbb ár;
 • A látásromlás teljes elfelejtése;

Mindenkinek megfelelő-e a 24/7-es kontaktlencsék?

Az éjszakai és nappali kontaktlencsék egy egyedi termékcsoport. Csak korrekciós változatban (látáshiba esetén) kaphatók, és mint minden mást, szemész vagy optometrista javasolja őket. Azonban, mivel ezek folyamatosan érintkeznek a szemmel, szánjon néhány napot a kipróbálásra, mielőtt több héten keresztül használná a 24/7-es lencséket. Ezután használhatja a lencséket éjjel és nappal, és figyelje meg, hogyan viselkedik a szaruhártya; érez-e valamilyen irritációt vagy kényelmetlenséget? Elképzelhető, hogy a szeme kissé érzékenyebb, és a 24 órás lencse túl nagy kihívás lesz a számára. Ha ez történne, és a 24 órás lencsék viselése nem kényelmes, akkor javasoljuk, hogy inkább többször használatos kontaktlencséket használjon.

Megfelelőek-e a 24/7-es lencsék bármilyen látáshibára?

A 24 órás kontaktlencsék, amelyeket webáruházunkban talál, számos változatban kaphatók: közellátáshoz és távollátáshoz; tórikus (pl. PureVision 2 HD for Astigmatism) és presbiópiás (pl. PureVision 2 HD for Presbyopia) változatban is elérhetők. Széles választékban elérhetők mind a dioptria, mind a cylinder esetén, így mindenki megtalálhatja a saját 24 órás lencséjét - egy olyan személy, akinek újonnan kialakuló látásproblémája van, vagy valaki, aki súlyos látási problémákkal küzd.

Valóban lehet folyamatosan viselni a 24/7-es kontaktlencséket?

Ahogy a neve is sugallja, a 24 órás lencsék nappali és éjszakai viseletre készültek. A szakértők azonban javasolják, hogy néhány naponta távolítsa el őket, tisztítsa meg speciális ápoló folyadékkal, és néhány órára tegye őket egy tiszta tárolóba. Ez nem szükséges, de jelentősen növeli a biztonsági és komfortérzetet.

Biztonságosak a 24/7-es kontaktlencsék?

Mint bármelyik használatba vett orvostechnikai eszköz, a 24 órás kontaktlencsék teljesen biztonságosak a szem számára, amelyet számos korábbi tanulmány is megerősített. Azonban az ilyen lencsék specifikus használati módja és az a tény, hogy folyamatosan érintkeznek a szemmel, egyeseknél irritációt okozhat. Ekkor ajánlott egy szakemberrel (szemésszel vagy szakemberrel) konzultálni annak megállapítása érdekében, hogy a 24 órás lencsék alkalmasak-e egy adott személy számára, vagy érdemes-e más típusú lencséket választani.

Csak márkás 24/7-es lencsék

Az Optilen.hu webáruházban kapható éjjel-nappali kontaktlencsék a világszerte elismert legnagyobb optikai cégek által gyártott, legmagasabb minőségű márkás termékek.

Milyen típusú 24 órás lencsék vannak?

 • Alcon 24/7-es lencsék:
  • Air Optix® Night & Day® Aqua - modern, havonta cserélhető lencsék, amelyek folyamatos viseletre készültek, ami azt jelenti, hogy nem igényelnek napi ápolást, és egy pár lencse 30 napig elegendő. Ez a termék magas oxigénáteresztő képességgel rendelkezik, amely védi a szemeket a nem kívánt fertőzésektől, és kiváló hidratáló rendszerrel rendelkezik - ennek köszönhetően a szemei egész nap frissek és ragyogók maradnak, és nem lép fel irritáció. Az Air Optix® Night & Day® Aqua lencsék felülete kék jelöléssel rendelkezik, amely megkönnyíti a behelyezést - így kiváló megoldás a tapasztalatlan felhasználók számára is.
 • 24/7-es Bausch & Lomb lencsék:
  • PureVision® - a Bausch&Lomb márka innovatív szférikus lencséi, amelyek kiváló látást biztosítanak nagy felbontásban, visszatükröződések és fénygyűrű-effektus nélkül. A termék ellenáll a fehérjelerakódások felhalmozódásával szemben, és magas oxigénáteresztő együtthatóval rendelkezik, amely a látható képet tisztává teszi, és a felhasználó szemeit óvja az irritációtól és a fertőzéstől. Ezek a lencsék ideális vízegyensúlyt is biztosítanak, aminek köszönhetően optimális hidratációs szintet garantálnak, és viselésük kényelmes, mivel nem gyűrődnek fel vagy esnek ki, tökéletesen illeszkednek a szemhez.
  • PureVision® 2 HD - prémium minőségű, havonta cserélhető lencsék, amelyek állandó hidratálási szinttel rendelkeznek, így maximális kényelmet nyújtanak a használat során. Ez a modell rendkívül vékony szélekkel és áramvonalas formával rendelkezik, amely korlátozza a szemek túlzott kiszáradását, fáradtságát és megszünteti az idegentest-érzést. Ezeknek az innovatív lencséknek köszönhetően tökéletes látást élvezhet minden távolságra fénygyűrű-effektus, csillogás vagy visszatükröződés nélkül. Egy pár lencse 30 napos viseletre elegendő, és ami fontos, hogy ez a termék nem igényel napi ápolást, így ideális megoldás azoknak, akik nem akarják drága idejüket erre pazarolni.
 • 24/7-es CooperVision lencsék:
  • Biofinity® - havonta cserélhető lencsék, amelyeket azoknak a felhasználóknak szánnak, akik értékelik a kényelmet és a komfortot a lencsék használata során. A modell gyártása során az innovatív Aquaform Comfort Science technológiát alkalmazták, amely a lencsék selymes puhaságáért és magas hidratáltságáért felelős - ez teszi viselésüket rendkívül kényelmessé, és nincs irritáció vagy kiszáradás. Ezek a lencsék tökéletes látást biztosítanak minden helyzetben, zaj, visszatükröződés és árnyék nélkül. A termék kiváló megoldás az allergiások számára is, mivel csak természetes alapanyagokat használtak a készítéséhez.
  • Biofinity Energys™ - innovatív aszférikus lencsék, amelyeket azoknak a személyeknek terveztek, akik sok időt töltenek elektronikus eszközök képernyői előtt - jelentősen csökkentik az ebből eredő irritációt és kiszáradást, és a felhasználó számára a legmagasabb kényelmet biztosítják. A Biofinity Energys™ lencsék magas hidratáltsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően a felhasználó szemei mindig frissek és ragyogóak maradnak - a termék nappali és éjszakai viseletre készült, így a felhasználónak nem kell a napi ápolással törődnie. A CooperVision 24/7-es lencséi bármilyen felbontásban és távolságra tökéletes látást biztosítanak.
  • Biofinity® Toric - modern kontaktlencsék, amelyeket asztigmatikusok igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki - magas hidratáltsági szinttel, de selymes puhasággal és simasággal is rendelkeznek, amelyet az innovatív Aquaform Comfort Science anyag alkalmazásának köszönhetően sikerült elérni. A CooperVision tórikus lencsék továbbá rendelkeznek egy további stabilizáló rendszerrel, amely megakadályozza, hogy a lencse kiessen vagy felgyűrődjön, biztosítva maximális stabilitását. A termék folyamatos használatra készült - 30 napig használhatja anélkül, hogy napi ápolást igényelne.