Kontaktlencse tárolók

Megtekintés Rács Lista

5 termékek

oldalanként
Megtekintés Rács Lista

5 termékek

oldalanként

Kontaktlencsetartók

A kontaktlencsék használata az általános szemhigiénia szigorú betartását igényli. Ezért kontaktlencsék vásárlásakor nemcsak a megfelelő ápolásról, hanem a megfelelő tárolásról is gondoskodnia kell, amelyet speciális tárolók biztosítanak. Ezekkel a tárolókkal megvédheti kontaktlencséit a baktériumoktól és a szennyeződésektől. A speciális anyagokból és ápoló folyadékból készült tárolók tökéletes párosítást alkotnak, amely biztosítja a megfelelő környezetet és a megfelelő hidratációt.

Fontos kiegészítők többször használható kontaktlencsékhez

Minden kontaktlencsét viselő személynek gondoskodnia kell a kontaktlencsék megfelelő tisztításáról. A biztonságos tárolás érdekében tervezett kontaktlencsetartók ugyanolyan fontosak a napi ápolás során. Üvegből vagy műanyagból készülnek. Általában két kamrával rendelkeznek, R (jobb szem) és L (bal szem) betűkkel jelölve. Ez a megoldás arra ösztönzi Önt, hogy olyan szokást alakítson ki, amely által a kontaktlencséit a megfelelő helyre teszi. Ez minimalizálja a hiba kockázatát, megakadályozza, hogy a fertőzés egyik szemből a másikba kerüljön.

Optimális védelem érdekében a tárolóknak sterilnek kell lenniük. Az aszeptikus tárolók különleges típusúak. Hatékony védelmet nyújtanak a por és a mikroorganizmusok káros hatásai ellen. A legújabb technológiák felhasználásával hatékonyan harcolnak a baktériumokkal, amelyek negatív hatással lehetnek az emberi szemre. A tárolóból és csipeszből álló készletek lehetővé teszik a megfelelő ápolást még házon kívül is. Ezek hasznosnak bizonyulhatnak bármilyen utazás, kirándulás vagy expedíció során. Érdemes megjegyezni, hogy választékunkban vonzó mintákkal és színekkel készült tárolókat talál. Különböző állatok vagy tárgyak alakját öltik. Ezenkívül ahhoz, hogy a kontaktlencséket biztonságosan tárolhassa, a gyártók kiemelt figyelmet fordítanak a kiváló minőségű kivitelezésre.

Hogyan biztosítható a megfelelő higiénia a tároló és a kontaktlencsék számára?

Ne felejtse el rendszeresen tisztítani és fertőtleníteni a tárolókat, ami minimalizálja a fertőzés kockázatát. Ehhez kontaktlencsékhez szánt folyadékot használunk. Ugyanilyen fontos szempont az eltávolított és megtisztított kontaktlencsék elhelyezése a tároló megfelelő rekeszében. A lencse teljesen el kell, hogy merüljön a folyadékban. A folyadékból ne használjunk túl nagy mennyiségben, mivel ez nem szükséges, és nem is gazdaságos. Téves az a vélemény, hogy a lencsék vízben tárolhatók. Ajánlatos rendszeresen cserélni a kontaktlencse-tartóját. Azonban szem előtt kell tartani, hogy a tárolás egyedül nem fertőtleníti vagy tisztítja a kontaktlencséket. Ez csak megfelelő ápoló termékek használatával lehetséges. Ekkor abszolút biztosak lehetünk abban, hogy elegendő védelemben részesülnek a különböző szennyeződések vagy esetleges mechanikai sérülések ellen.