Folyadékok

Megtekintés Rács Lista

16 termékek

oldalanként
Megtekintés Rács Lista

16 termékek

oldalanként

LENCSEFOLYADÉKOK

Kontaktlencsék használata kényelmesebb a hagyományos szemüvegekhez képest, amelyek lényegesen korlátozni tudják az emberek aktivitását. Persze azt, hogy a szemüveget használó páciensnek szabad-e kontaktlencsét használnia, azt szemorvosnak kell eldöntenie, lencsék szakértőjének. Több esetben létezik ilyen lehetőség. Kontaktlencsék mindennapi használatakor nem szabad elfeledkezni a szükséges rendszeres ápolásukról. Ezt meg kell tenni a lencsékbe való megfelelő folyadékok segítségével. Ápoló- és fertőtlenítő folyadékok szükségesek a lencsék helyes állapotban tartására. Ha abbahagyjuk a lencsék tisztítását, gyorsan elromlanak, vagy a látási komfort használatkor határozottan rosszabb lesz.

Lencsefolyadék fajtái

A lencsefolyadék attól függetlenül, hogy ápolófolyadék vagy fertőtlenítőfolyadék, a használásuk alap szükség minden nap, minden kontaktlencsefajta tisztítására. Érdemes megemlíteni, hogy a lencsefolyadék több típusban kapható, és nem mindegyik felel meg az általunk használt minden napi lencsékbe. Nem minden folyadék ugyanolyan. Ráadásul még ezek mellett a fertőtlenítőfolyadékok kimondottan különböznek az ápolófolyadékoktól. Alapjában véve minden lencsefolyadék fertőtlenítő hatással rendelkezik, de nem mindegyiket nevezhetjük többfunkciós lencsének. Ápolófolyadékok révén a lencséket fertőtleníthetjük, kitisztíthatjuk, megfoszthatjuk fehérje üledékektől. Lencsefolyadékok különböző összetétellel rendelkezhetnek, ezért tény, hogy máshogyan befolyásolják a kontaktlencséket, továbbá a felhasználó szemeit Lencsefolyadékok többféle osztályozása között, a legfőbb két típus : Merev lencsefolyadékok Lágy lencsefolyadékok Nem szabad használni merev lencsefolyadékokat lágy lencsékhez és fordítva, mert emiatt tönkretehetjük a lencséket. Lencsefolyadékok egy- vagy kétfokúak lehetnek. Egyfokú folyadékoknak rögtön két funkciót adtak meg – ápolófolyadék tisztítja és fertőtleníti a lencséket. Ezekben lehet tartani a lencséket a tárolókban, valamint tisztítani is. Kétfokú folyadék két külön folyadék használatát igényli. Fertőtlenítő folyadék lefertőtleníti a lencséket, a másik ápolásra való folyadék kontaktlencsék tartására lesz megfelelő.

Miért jelentős az ápolófolyadék használata?

Lencsefolyadékok használata szükséges, mert ezek révén hatékonyan lehet kitisztítani és tárolni őket. Ápolófolyadékok szükségesek a kontaktlencsék tartására. Ápolófolyadékok alkalmazása lehetőséget ad a fehérjeüledékek és más szennyeződés megszabadulására a lencsék felszínéről. De a lencsefolyadékok használata nem mindig szükséges. Ha a felhasználó minden nap az egynapi kontaktlencséket használja, akkor csupán a lencséket kell megvennie, ápoló- és fertőtlenítőszerek nélkül. A lencséket egyszerűen ki kell dobnia lefekvés előtt.

Kontaktlencse folyadékokat gyártó legnépszerűbb cégek

Kontaktlencse folyadékok gyártóinak felsorolása:

  • Biotrue - rendkívüli innovatív megoldás szem biologiája által inspirált és kettős fertőtlenítő rendszer összekapcsolását képező többfunkciós ápolófolyadék,
  • Opti-Free Replenish - többfunkciós fertőtlenítőszer minden lágy kontaktlencse ápolására,
  • ReNu MultiPlus - minden kontaktlencse fajtához szánt többfunkciós ápolófolyadék,
  • SOLO-Care Aqua - többfunkciós ápolófolyadék kontaktlencsékhez.