Szemüvegek autóvezetőknek

Megtekintés Rács Lista

1-24/5261 termék

Oldal
oldalanként
Megtekintés Rács Lista

1-24/5261 termék

Oldal
oldalanként

Szemüvegek sofőröknek

Sok járművezető nem tudja, hogy egyes dioptriás szemüvegek teljesen alkalmatlanok a vezetésre. A kormány mögött töltött hosszú órák megerőltethetik a szemünket. A nem megfelelő szemüveg a szem gyorsabb kifáradását okozhatja, ami rontja a megfelelő látást és veszélynek teszi ki viselődjüket. Hogyan válasszuk ki a megfelelő szemüveget a vezetéshez?

Dioptriás szemüveg tükröződésmentes bevonattal

A sofőrnek mindig ébernek kell lennie. Ez nem mindig egyszerű, hiszen a szembejövő autók vakító fényei átmenetileg ronthatják a környezetről alkotott képünket. Ezért érdemes a tükröződésmentes bevonattal ellátott dioptriás szemüveget választani. A hosszú autós utak során különféle veszélyek várnak ránk. A felelős sofőröknek gondoskodniuk kell arról, hogy teljesen éberek maradjanak a volán mögött. Csak egy kipihent ember tud időben reagálni, ha olyan tárgy van az úton, amelyet gyorsan el kell kerülni.

A tükröződésgátló bevonat egy speciális anyagokból készült réteg a lencséknek, amely eltávolítja a fényvisszaverődést (csillanást vagy tükröződés). A fényvisszaverődés rontja a vizuális kényelmet, és komoly veszélyt jelenthet a vezetők számára. A tükröződésmentes bevonattal nem rendelkező szemüvegekben az ellenkező irányból érkező autók több fénye is visszaverődik. Esős időben ez megzavarja a vezetőt és nagyon megnehezíti a vezetést. Ezért érdemes a vezetéshez tükröződésmentes bevonattal ellátott szemüveget választani.

Dioptriás szemüveg BlueBlocker bevonattal

Sajnos a szemünk nagyon hamar elfárad – ennek fő oka az elektronikus eszközök által kibocsátott kék fény és a napfény. Ha jó időjárási körülmények között vezetünk, a szemünk kiszáradhat, a szemhéjak alatt égő érzés jelentkezhet. A káros kék fény semlegesítésének legjobb módja a BlueBlocker bevonattal ellátott dioptriás szemüveg. Az ilyen megoldás természetes színérzékelést biztosít, kiküszöböli a fényvisszaverődést és csökkenti a szemek fáradását. A tükröződésgátló és a BlueBlocker hasonló megoldások, és alapvetően csak az ilyen modelleket érdemes figyelembe venniük a járművezetőknek.

A BlueBlocker bevonat semlegesíti a kék fényt, amely túlzott mértékben éri a szemet elektronikus eszközökkel végzett munka vagy autóvezetés közben. A szemet érő túl sok kék fény fáradtságot, irritációt és szemszárazságot, valamint fejfájást okoz. Azon a hivatásos sofőrök számára, akik idejük nagy részét a volán mögött töltik, a BlueBlocker bevonattal ellátott szemüveg biztonságos és hasznos megoldást jelent. A BlueBlocker bevonatnak köszönhetően:

  • jobb a kontrasztos látás, így a szem kevésbé fárad el;
  • pontosabban és természetesebben látja a színeket;
  • tisztábban látja a képet;
  • a fényvisszaverődések nem zavarják a látást.

Mit kell figyelembe venni, amikor szemüveget választunk sofőrök részére?

Nem számít, hogy hivatásos sofőr, vagy csak akkor ül a volán mögé, ha munkába kell állnia vagy ügyeit intéznie kell. Minden olyan személynek, aki járművet vezet és diagnosztizált látásproblémával küzd, be kell ruháznia a BlueBlocker bevonattal ellátott szemüvegre. Ez a megoldás jól használható nappal, amikor a szem szenved a naptól, és éjszaka is, amikor a legnagyobb ellenségünk a túloldalról érkező járművek lámpái. A technológiailag fejlett bevonat finoman világosabbá teszi a képet, és támogatja a látást nehéz időjárási körülmények között, például ködben vagy esőben. Ne feledje, hogy a vezetés közben a szemüvegnek kényelmesnek kell lennie. Olyan modellt válasszon, amely jól illeszkedik anatómiájához – nem nyomja az orrot és a halántékot, de nem is csúszik le az arcáról.

Stílusos és kényelmes dioptriás szemüveg sofőrök számára

A szemüveg akkor is jó szolgálatot tesz, amikor kiszáll az autóból. Ügyeljen arra, hogy a keret jól nézzen ki, valamint illeszkedjenek karakteréhez és egyedi stílusához. Jobban szereti a klasszikus kiegészítőket? Akkor tetszeni fognak az elegáns, téglalap vagy ovális termékek, visszafogott színekben. A sofőrök gyakran választanak fekete, szürke vagy bézs színű kereteket, amelyek komolyságot adnak és minden alkalomhoz illeszkednek. Webáruházunk kínálatában számos egyedi dioptriás szemüveg modellt talál. Találkozhat akár a finom, bordó színű macskaszem keretekkel, amelyek vonzóak a nők számára, valamint az egyre népszerűbb keret nélküli szemüvegekkel is egyaránt, melyek diszkrétsége azon férfiak és nők számára népszerű, akik a minimalista kiegészítőket részesítik előnyben.

További szemüvegtípusok rendeltetés szerint: