#bioview 2 week

Tapasztalja meg a kivételes kényelmet
Nézd meg

AquaView Moist 2 weeks

Garantált elégedettség vagy pénzvisszafizetés
Nézd meg

Kéthetes lencsék

Megtekintés Rács Lista

10 termékek

oldalanként
Megtekintés Rács Lista

10 termékek

oldalanként

Kéthetes lencse

A kontaktlecsék használata alkalmat ad a nagyobb szabadság élvezésére azoknak, akik kénytelenek szemüveget használni. Ezek révén sok sportot lehet űzni, amelyek szinte elérhetetlenek azok számára, akik hagyományos szemüveget használnak. A piacon kontaktlencse többféle minőségmegőrzési idővel kapható. Egynapi, kéthetes, havi, negyedéves, féléves vagy éves használattal. Ebben a cikkben a kéthetes lencsékről lesz szó.

Mi az a kéthetes lencse?

2 hetes kontaktlencsék rendszeresen cserélendők. A megadott hassználati idő után az első felvételtől számítva, ki kell dobni őket és kicserélni egy újra. Ezen kívül még a használati folyamat közben, megfelelő módon kell ápolni őket. A kéthetes lencsét egyre gyakrabban szokták választani azok a felhasználók, akik idáig az egyhavi lencsét használták. Egyszerű a magyarázat – tökéletes tisztaságúak maradnak az egész használati idő alatt, nem gyűlnek rajtuk fehérje üledékek túl nagy mennyiségben, és ha a lencsék megsemmisülnek vagy elvesznek már az első használati napokban, ez nem lesz annyira nagy veszteség, mint az éves lencsék esetén. A kéthetes lencséket 14 naponként cserélni kell. Az optikai boltokban árulnak még olyan kéthetes lencséket, amelyeket csak egy hétig lehet használni, de „éjjelnappali” módban. Ez azt jelenti, hogy a lencsefolyadékkal töltött tárólóban éjjeli tartása nem szükséges. Csak annyit kell tennünk, hogy lefekvés előtt kitisztítjuk őket, és újra berakjuk a szemünkbe. 14 nap optimális időtartam ajánlott a gyártók által a 2 hetes kontaktlencsék használatához. Ez időn keresztül lehetséges a használás, feltételezve persze azt, hogy nem engedjük a fehérje üledékek összegyűlését, valamint mikroorganizmusok kifejlősédését a lencse felszínén. Ezen cél elérésére rendszeres tisztítást és steril tárolókban lévő lencsefolyadékban való tartást igényelnek. Kéthetes lencsék azok a lágy lencsék, amelyeket napközbeni, valamint hosszabb használati verzióban „éj és nap” csoportjaiba lehet osztani.

Kéthetes lencse előnyei

Kéthetes lencsék kényelmesek használatkor, látási komfortot biztosítanak, ráadásul viszonylag nem drágák. Lehet bennük minden olyan tevékenységet végezni, amelyekhez szemüveg viselése nagy korlátozást jelentene. Kéthetes hosszabított hatású lencsék segítségével látáshibával rendelkező emberek szinte elfelejtkezhetnek a saját látási problámáikról. Ez nagy kényelem, és főleg ebből a szempontból nézve érdemes ajánlani a kéthetes lencséket. Másrészt az is fontos, hogy a kéthetes lencsék megőrzik egész használati időtartamuk alatt tisztasági állapotukat, feltéve, hogy megfelelően bánunk velük.

Kinek való?

Ez a kontaklencse típus tökéletes lesz azok számára, akik rövid idő alatt megakarnak szabadulni szemüvegüktől. Kéthetes lencsék például vakációra alkalmasak, amikor tudjuk, hogy nagyon aktívak leszünk, vagy úszáshoz és napszemüveg viseléséhez. Ez szinte lehetetlen lenne, a kontaktlencsék viselése nélkül. Kéthetes lencsék bulikat kedvelőknek ajánlottak, akik aggódnak a buliban, vagy diszkóban a szemüveg eltörése miatt. Hasonlóképpen vonatkozik ez a sportolókra is. Ők is sok esetben nem engedhetik meg maguknak a szemüveg viselését. Például a focisták, röplabdázók, úszók, vagy ökölvívók.

A legnépszerűbb kéthetes kontaktlencse

Kéthetes lencsék között a legnagyobb népszerűségnek a Johnson&Johnson, ACUVUE® OASYS kéthetes lencsék örvendenek, amelyeket egész héten, éjjel és nappal lehet viselni, levetés nélkül. Ha a felhasználónak nincs semmilyen látást rosszabító tünete, a használati idő meghosszabítható.

Kéthetes lencséket gyártó cégek felsorolása:

  • ACUVUE® 2 - fejlett, modern kontaktlencsék. Ezek a Johnson kéthetes lencsék rendszeres napi viselésre szánt 2 hetig rendszeresen, vagy meghosszabított viselési módra, szüntelenül egy hétig, levetés nélkül.
  • ACUVUE® OASYS - lehetőséget adnak a 14 napos használatra, éjjeli levetéssel együtt, vagy 7 napos módban levetés nélkül. Az alkalmazásakor a szemszárazság nem érezhető.
  • ACUVUE® OASYS for ASTIGMATISM - magas szintű hidratálással kéthetes lencsék asztigamatizmust korrigálnak.
  • ACUVUE® OASYS with Transitions - Light Intelligent technológia alkamazásával gyártott, látási komfortot biztosítanak az egész használati idő alatt, nagyon kényelmesek, ami miatt nem is érezzük őket a szemben.