Hogyan ösztönözzük a gyerekeket a szemüvegviselésre?

gyermekszemüveg

A szemüveg messze nem tartozik a gyerekek kedvenc kiegészítői közé. A viselésének szükségessége erőteljes ellenállást válthat ki a kicsiből, aki amint kikerül a látóterünkből, meg is próbálja levenni. Hogyan magyarázzuk el hát a gyerekeknek, hogy a szemüvegviselés fontos az egészségük és a jóllétük szempontjából? Gyermeke aggodalmainak megértése, egy kis türelem és a gyermek igényeihez igazodó megfelelő keret kiválasztása segíthet. Ismerje meg, hogyan választhatja ki a legjobb keretet a kicsiknek!

 
 
  • A legfontosabb elem annak érdekében, hogy a gyermek megszokja a korrekciós szemüveg viselését: olyan keret kiválasztása, amelyben kényelmesen érzi magát.
  • A gyermek szemüvege legyen kényelmes, könnyű és strapabíró. Érdemes olyan modellek mellett dönteni, amelyek nagy viselési kényelmet biztosítanak, például rugalmas orrpárnával vagy zsanérral rendelkeznek.
 

Tartalomjegyzék:

  1. Hogyan válasszunk szemüveget a gyermeknek, hogy szívesen hordja?
  2. Ajánlott keretek gyermek szemüvegekhez
  3. Ne feledkezzünk meg a napvédelemről! Milyen napszemüveget vegyünk a gyermekeknek?
 

Hogyan válasszunk szemüveget a gyermeknek, hogy szívesen hordja?

 

A látásprobléma diagnosztizálása és a szemüvegviselés elkezdése kihívást jelenthet a gyermek számára, és az új helyzethez való alkalmazkodás időt vesz igénybe. Hogyan segíthet önmagának és gyermekének?

 

A szülő helyes hozzáállása fél siker

 

Szülőként jelentős felelőssége van abban, hogy gyermeke számára támogatást nyújtson a hozzászokási időszakban. Ezért magyarázza el neki, mennyire fontos a szemüvegviselés az egészsége szempontjából. Ne lepődjön meg azonban, ha a gyermek a számára absztraktnak tűnő hosszú távú előnyökkel szemben a közvetlen kényelmét helyezi előtérbe.

Segíthet a gyermek szemüvegviselésének ösztönzésében, ha ösztönző és jutalmazási rendszert vezet be. Legyen következetes mind a jutalmazásban, mind a viselés betartatásában. Néha hatékony lehet az is, ha bemutat a gyermeknek olyan, akár kitalált karaktereket, akik szemüveget viselnek, és akiket csodálhat és utánozhat.

A leggyakoribb okok, amelyek miatt egy gyermek nem hajlandó szemüveget viselni, a kényelmetlenség és az önbizalomhiány. Ezért próbáljon olyan gyermek szemüveget választani, amely kényelmes, és a gyermek jól érzi magát benne. Hogyan csináljuk? Mielőtt gyermek szemüveghez választana keretet, vegye figyelembe a következő tippeket:

  1. Ne ragaszkodjon a gyerekes mintákhoz. A gyermek keretek nagy része (ha nem a többsége) "felnőtt" szemüvegekre hasonlít, de a gyermek anatómiájához igazítva. Az iskoláskorú gyermekek gyakran inkább érettebbnek akarnak tűnni társaiknál, és általában fémkeretes kereteket választanak.
  2. Válasszon divatos stílusú gyermek szemüveget. A gyermek nagyobb valószínűséggel fogja viselni a szemüveget, ha azok gyakran megjelennek a popkultúrában, és egy, a fiatalabb generáció által csodált ismert személyiség támogatja őket. Például a Harry Potter könyvsorozat és filmsorozat egykor hozzájárult a kerek szemüvegek népszerűségéhez a gyermekek körében, és megismertette őket a látásproblémákkal.
  3. Keretillesztés. Győződjön meg arról, hogy a híd és az orrpárnák a gyermeke arcformájához igazodnak - a szemüveg nem csúszhat le az orról. Jó ötlet olyan modelleket választani, amelyek hosszabb, lekerekített szárrvégekkel rendelkeznek.
  4. Lencsetípus. A gyermek szemüveg lencséinek könnyűnek és ütésállónak kell lenniük. A fiatalabb gyermekek számára a polikarbonát lencsék vagy a Trivex anyagból készült lencsék előnyösebbek a hagyományos műanyagnál. Magasabb dioptria esetén fontolja meg a vékonyított lencsét, hogy a vastag üveg esztétikusabb legyen a keretben. Ez könnyebbé is teszi őket. Győződjön meg arról is, hogy a szemüveg rendelkezik tükröződésmentes bevonattal és egy további karcálló bevonattal.

A gyermek szemüvegkeret kialakítása és színe tekintetében engedje, hogy a gyermek önállóan válasszon, miközben Ön tanácsadó szerepet vállal. Ez a lépés jelentősen növeli annak a valószínűségét, hogy a gyermek szívesen fogja viselni őket.


Ajánlott keretek gyermek szemüvegekhez


Valóban sokféle gyermek szemüveg létezik. Ez a széles választék egyszerre lehet áldás és átok is. Egyrészt lehetővé teszi minden gyermek számára, hogy magának válasszon, másrészt viszont megnehezíti a döntést. Ezért a gyermek szemüveg kiválasztásánál érdemes néhány napot szánni arra, hogy megismerje az összes lehetőséget, és figyelembe vegye saját preferenciáit is. Emellett fontos szem előtt tartani, hogy a gyermekek gyakran cselekednek impulzívan, és később megbánhatják a választásukat. Ezért adjon nekik egy kis időt a döntésük megerősítésére. Ennek megkönnyítésére íme néhány a legismertebb gyermek szemüveg márkák közül.



Emoji gyermek szemüvegek


Ennek a márkának a jellemzője a gazdag színválaszték - a fehértől a neon árnyalatokig (sőt virágmintákig!) terjed. A nagyobb gyerekeket biztosan jobban érdeklik a kissé visszafogottabb fémkeret-kialakítások - például a népszerű pilóta formák vagy a geometriai alakzatok -, míg a kisebb gyerekek a színes mintákban találják meg álomkeretüket.

 

Az összes Emoji gyermek szemüveg megtekintése

 

Ray-Ban gyermek szemüvegek

 

A Ray-Ban a szemüvegek klasszikusa - még a gyermekek számára is! A márka kínálatának nagyobb része hagyományos, elegáns keret, amelyet letisztult formák jellemeznek. A változatos színeknek köszönhetően - a hagyományos fekete és tengerészkék mellett - a Ray-Ban világos, pasztellszíneket is kínál. A márka gyermek keretei mind a fiúk, mind a lányok körében népszerű választás.

   

Az összes Ray-Ban gyermek szemüveg megtekintése

 

Vogue gyermek szemüvegek

 

A Vogue gyermek szemüvegek olyan darabok, amelyeket gyakran látni divatbemutatókon! Nagy lencsékkel, tömör keretekkel és kontrasztos szárrvégekkel (trendi a fekete és az élénk szín kombinálása) rendelkeznek. A Vogue kollekciójában téglalap alakú kereteket vagy macskaszem stílusokat talál.

   

Az összes Vogue gyermek szemüveg megtekintése

 

Ne feledkezzünk meg a napvédelemről! Milyen napszemüveget vegyünk a gyermekeknek?

 

A korrekciós szemüveg viselésére való ösztönzés módja, ha a gyermeket megismerteti a napszemüveggel. Válasszon olyan keretet, amely nemcsak szép, hanem kényelmes is. Mint a Disney gyermek napszemüvegek, amelyek:

  • nem csúsznak le az orrnyeregről;
  • nem irritálják a fülek mögötti érzékeny bőrt;
  • a gyermeket a kedvenc rajzfilm figuráira emlékeztetik - a gyermek napszemüvegekkel kicsit kreatívabb lehet.
   

Az összes Disney gyermek napszemüveg megtekintése

 

A megfelelő UV-sugárzás elleni védelem kiválasztása segít abban, hogy a gyermeket meggyőzze arról, hogy a szemüveg menő is lehet!

 

A cikk készítése:

 

A cikk tudományos kiadványok alapján készült, és az Útmutató a kontaktlencsét viselők számára témakör része. Tekintse meg további cikkeinket is az útmutatóban, és tudjon meg többet a kontaktlencsékről! Bátran vegye fel a kapcsolatot az optometrista csapatunkkal bármilyen kérdés esetén! A cikkben található problémákkal kapcsolatban, különösen a látási problémákkal kapcsolatban, ajánlott szakember felkeresése!

Készítette az Optilen.hu optometrista csapata

Forrás:

Ossza :