Színes keretek korrekciós szemüveghez

színes keretek korrekciós szemüveghez

A szemüveg kinézete nemcsak a keret formájától, hanem a színétől is nagyban függ. Egy divatos keretmodell érdekes színben nagy hatással van arra, hogy hogyan nézünk ki és hogyan érezzük magunkat a szemüvegben. Kiemeli a bőrünk és a szemünk színét, egészséges pírt kölcsönöz a fáradt arcnak, és ragyogóbbá teszi az arcszínt. Ha olyan divatos szemüveget szeretne találni, amely kiemeli természetes szépségét és kiegészít bármilyen stílust, válasszon a színek aranyháromszöge alapján. Használja ezt a módszert olyan keretek kiválasztásához, amelyek lehetővé teszik, hogy a legjobban kifejezze magát.

 
 
 • A színes szemüvegkeretek - nőknek és férfiaknak egyaránt - az elmúlt évek egyik legnépszerűbb szemüvegtrendje. A látszat ellenére ezek nem csupán hétköznapi, alkalmi stílusú kiegészítők. A keret anyagától vagy a lencse méretétől függően bármilyen stílust kiegészíthetnek.
 • A szíek aranyháromszögének szabályai szerint a szemüvegkereteket a haj-, bőr- és szemszínhez kell igazítani.
 • Szinte minden gyártó, beleértve a legnagyobb divatmárkákat is, különböző színű kereteket kínál.
 

Tartalomjegyzék:

 1. Színes keretek szemüveghez - nem csak nyárra
 2. Ki viselhet színes korrekciós szemüveget?
 3. Hogyan válasszunk színes szemüvegkeretet az arcunkhoz illően?
 4. Áttekintés a színes szemüvegkeretekről
 

Színes keretek szemüveghez - nem csak nyárra

 

Általános vélekedés, hogy a színes szemüvegkeretek csak nyárra vagy tavaszra alkalmasak, amikor megengedhetünk magunknak egy kis stílusos őrületet. A hidegebb évszakokban univerzálisabb, visszafogottabb színek - bézsek, barnák és az örök fekete - tűnnek megfelelőbbnek. Azonban nem kell lemondania a színes szemüvegkeretekről, ha az egyetlen dolog, ami visszatartja a vásárlástól, a konvenció.

Először is nagyszerű választás, ha másokhoz hasonlóan a téli szezonban sötét ruhát választ. Színes korrekciós szemüveggel feldobhatja a stílusát anélkül, hogy további darabokkal kellene gazdagítania a ruhatárát. Sőt, a színes keretek tökéletesen passzolnak a sportos öltözékhez is - ha szereti a síkabátokat, ez a fajta szemüveg nagyszerű kiegészítője lesz a laza megjelenésnek. Ezen kívül akkor is talál magának valót, ha az elegáns megjelenést kedveli. Az üzleti megjelenést az arany vagy ezüst keretek tökéletesen kiegészítik.

 

Ki viselhet színes korrekciós szemüveget?

 

Mindenki! A színes szemüvegkeretek kínálata nagyon széles, és számos változatos lehetőséget találhat. Nem feltétlenül kell vastag keretet választania élénk, erős színben. Könnyen találhat visszafogottabb modelleket is, például átlátszó színeket vagy színes fémkereteket, és azokat az öltözködési stílusához igazíthatja. Sok gyártó és tervező kínál pasztell, finom színeket - rózsaszín, kék, lila vagy zöld árnyalatokban készült termékeket, az arany vagy ezüst keretekről nem is beszélve. Ezek annyira univerzálisak, hogy nehéz őket extrémnek tekinteni.

 

Hogyan válasszunk színes szemüvegkeretet az arcunkhoz illően?

 

Nem kell divatszakértőnek lennie ahhoz, hogy olyan szemüvegkeretet válasszon, amely kiemeli szépségét és stílusát. Csak vegye figyelembe a következő tippeket:

 

Válasszon szemüveget a szemszínéhez

 
 • Ha barna szeme van, akkor hidegebb színek közül válasszon. A legtöbb ilyen árnyalatú szem jól harmonizál a zöld, kék és szürke mély árnyalataival.
 • Ha írisze mézszínű, választhat arany keretet - ez a szín tökéletesen kiemeli a borostyánszínt.
 • A kék szemek jobban mutatnak valamivel élénkebb színek - narancssárga, sárga (arany keretek itt is jól működnek, mivel gyakorlatilag univerzálisak) - társaságában. Ha a klasszikusokat kedveli, válasszon teknőspáncél mintás keretet.
 • A zöld szemek a meleg, intenzív színekből készült keretekben mutatnak a legjobban, ideális esetben piros, bordó vagy lila árnyalatokban.
 

Válasszon szemüveget a bőrszínéhez

 
 • Ha hűvös a bőrtónusa, akkor hasonló tónusú keretek illenek Önhöz a legjobban. Válasszon hűvös színeket - szürke, zöld, fehér vagy ezüst. A színes keretek némi életet adnak a bőrének. A fekete keret nem ajánlott, mert kiélesítheti az arcvonásokat, vagy sápadtá teheti az arcszínét.
 • Alkalmazzon hasonló szabályt, ha meleg bőrtónusa van, és válasszon hasonló színű kereteket. A sárga vagy narancssárga, barna és piros árnyalatú szemüvegek mutatnak a legjobban. Nem kell tartania a feketétől.
 

Válasszon szemüveget a hajszínéhez

 
 • A fekete haj jól harmonizál a hasonló vagy kontrasztos színű szemüvegkeretekkel. Tehát, ha ilyen színű haja van, válasszon fekete, sötétszürke, teknőspáncél mintás, tengerészkék, fehér vagy átlátszó keretet.
 • Az ősz/fehér haj színtelen, így korlátlan lehetőségeket kínál a színes keretek kiválasztásakor.
 • Ha vörös haja van, sok mozgástere van. Ilyen esetekben különösen jól működnek a merész, élénk keretek. Pirosban jól fog kinézni, ami még jobban kiemeli a haja színét, vagy a kontrasztos színű szemüvegkeretekben - lehetőleg zöldben. A teknőspáncél mintás keretek szintén jó választásnak bizonyulhatnak.
 • A vörös melírozás nélküli barna haj jól harmonizál a pasztellszínekkel. A kék vagy rózsaszín keret nagyon jól áll.
 • A szőke haj szinte minden színhez kiválóan passzol. Minél világosabb, annál világosabb legyen a keretek színpalettája.

Szemüveg vásárlása előtt vegye figyelembe a keret alakját is, és hogy hogyan illeszkedik az arc formájához. Ez csak néhány lépés, amelyek biztosítják a kiválasztott keret tökéletes illeszkedését.


Áttekintés a színes szemüvegkeretekről


A színes szemüvegkereteket szinte minden gyártó már évek óta kínálja. Még a hagyományosan a feketével és visszafogott mintákkal azonosított márkák sem kerülték el, mint például a Prada. A választék a kerettípusok tekintetében változatos. Talál magának valót, akár a pilóta formát, a macskaszemet, az elegáns félig keret nélküli, a szögletes vagy a kerek szemüveget kedveli.

Érdekes javaslatokat találhatunk a Dolce&Gabbana kínálatában. Ez az olasz divatház a kék és a lédús piros színeket részesíti előnyben - ezek a színek mind műanyag, mind fém keretekben elérhetők. Nézze meg az olyan modelleket, mint:

 

Az összes Dolce&Gabbana szemüveg megtekintése

 

Hasonló megközelítést mutat be a Ray-Ban márka is. Ez a cég általában a felismerhetővé tevő dizájnokhoz ragaszkodik. Azonban, ha extravagánsabb modellek jelennek meg a kínálatukban, azok igazán szemet szúrnak! Érdemes odafigyelni az arany és ezüst vékony keretekre, egy kis színfolttal. Ezek olyan opciók, amelyek jól illeszkednek mind az elegáns, mind a laza öltözethez. Tekintse meg a következő modelleket:

   

Az összes Ray-Ban szemüveg megtekintése

 

Színes szemüveg férfiaknak? Természetesen! A Pérez márka határozottan széles választékot kínál a többszínű modellekből. A fekete vagy barna szín kombinációja tökéletesen illeszkedik bármilyen stílushoz. Ismerkedjen meg a következő modellekkel:

   

Az összes Pérez szemüveg megtekintése

 

Szín tekintetében jelentős változatosságot kínál a Marie Bocuquel márka és legújabb kollekciója. A többszínű, klasszikus és szokatlan formák egyedivé teszik a kereteket. A piros, zöld, tengerészkék és rózsaszín szín mindenkit el fog varázsolni. Javasoljuk az alábbiakat:

   

Az összes Marie Bocquel szemüveg megtekintése

 

Nézze meg a szemüvegkereteket szín szerint:

   

A cikk készítése:

 

A cikk tudományos kiadványok alapján készült, és az Útmutató a kontaktlencsét viselők számára témakör része. Tekintse meg további cikkeinket is az útmutatóban, és tudjon meg többet a kontaktlencsékről! Bátran vegye fel a kapcsolatot az optometrista csapatunkkal bármilyen kérdés esetén! A cikkben található problémákkal kapcsolatban, különösen a látási problémákkal kapcsolatban, ajánlott szakember felkeresése!

Készítette az Optilen.hu optometrista csapata

Ossza :