Titánium szemüvegek

Megtekintés Rács Lista

1-24/101 termék

Oldal
oldalanként
Megtekintés Rács Lista

1-24/101 termék

Oldal
oldalanként

Titán keretek

A szemüvegek nem csak a divatos megjelenésről és a látáskorreckcióról szólnak. A szemüvegek tükrözik személyiségünket, ezért a megfelelő keret kiválasztásának átgondoltnak és tudatosnak kell lennie.

Hogyan válasszunk keretet?

A kiválasztás egyik szempontja, amelyet figyelembe kell venni, a szemüveg készítéséhez használt anyag. Ez például lehet titán is, amelyet az 1980-as évek óta használnak szemüvegkeretek gyártására.

Titán keretek jellemzői

A titán egy nagy plaszticitást mutató fém. Szemüvegkeret anyagként más előnyei is vannak: alacsony fajlagos súly, korrózióállóság, rendkívüli szilárdság és keménység, hasonlóan a szerkezeti acélhoz.

Az alacsony súly a titán kereteket rendkívül könnyű szerkezetekké teszi. A fém keménysége miatt a mechanikai sérüléseknek jobban ellenállnak, mint a hagyományos fémkeretek. Ennek köszönhetően a titán keretek nagyon vékony elemekkel rendelkezhetnek, anélkül, hogy könnyen roncsolódnának. A korrózióállóság viszont megvédi a titán kereteket az izzadságtól is.

A titán keretek valamivel drágábbak, mint a műanyag vagy fém szemüvegek. Ebben az esetben azonban nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ár kéz a kézben jár a minőséggel. A titán keretek ezért kiváló választást jelentenek azok számára, akik egy masszív és hosszú élettartamú terméket keresnek.

Érdemes még hozzátenni, hogy a titán az egyetlen olyan szemüveg keretanyag, amelyről elmondható, hogy 100%-ban antiallergén.

Tekintse meg a szemüvegeket a keretanyagtól függően: