Műanyag szemüvegek

Megtekintés Rács Lista

1-36/5287 termék

Oldal
oldalanként
Megtekintés Rács Lista

1-36/5287 termék

Oldal
oldalanként

Műanyag keretek

Az egyik leggyakrabban választott lehetőség szemüveg vásárlásakor a műanyag keret.

A műanyag keretek előnyei és hátrányai

A műanyag keretek előnye, hogy könnyű szerkezetük ellenére is nagyon ellenállnak a törésnek, a fémkeretekhez képest. A műanyag keretek széles szín- és mintaválasztékban kaphatók, ezért gyakran választják színes egyéniségek. Remek választás a vastag szemüveglencsét viselők számára is, mert a műanyag keretek annyira szembetűnőek az arcon, hogy eltereltik a figyelmet a vastag üvegről. A műanyag szemüvegeket olvasószemüvegként is ajánljuk.

Sajnos a műanyag szemüvegeknek is vannak hátrányai. Vannak olyan vélemények, hogy ezen hátrányok miatt a fém társaik ki fogják őket szorítani a piacról. Ezek a hátrányok elsősorban az alacsony hőmérséklet-állóság. 100-150 Celsius fok felett a keretek alakjában maradandó változások lépnek fel.

A leggyakoribb anyagok, amelyekből műanyag kereteket készítenek: cellulóz-nitrát (celluloid), cellulóz-acetát (acetát), cellulóz-propionát, epoxi gyanták, poliamid, polivinil-klorid, polimetil-metakrilát Megjegyzendő, hogy a celluloid lassan eltűnik a piacról. Európában gyakorlatilag már nem elérhető, de Indiában és Japánban még mindig használják. Jelenleg a leggyakoribb műanyag anyag, amelyből kereteket készítenek, az acetát. Ez egy keményebb, tartósabb anyag, ugyanakkor nagy rugalmassággal rendelkezik.

Tekintse meg a szemüvegeket a keretanyagtól függően: