Kerek szemüvegek

Nem található a kiválasztásnak megfelelő termék.
Nem találta meg, amit keresett? Lépjen kapcsolatba velünk!
A megadott adatok kezelője az Optilen.hu Kft., amelynek székhelye Miskolc, Magyarország. A személyes adatok általunk végzett kezelésével kapcsolatos teljes információért – kattintson ide..

Fizetési kötelezettséggel járó megrendelés

Kerek szemüvegek

A kerek szemüvegek, amelyeket gyakran "John Lennon-szemüvegnek" neveznek, egyre népszerűbbek lettek az elmúlt években, és semmi jel nem utal arra, hogy ez a trend megállna. Sokoldalúak és hízelgők, különféle arcformákhoz illeszkednek és vintage bájjal egészítenek ki bármilyen megjelenést. Ilyen széles választék mellett mindenki találhat magának egy kerek szemüveget. Bár korábban olyan karakterekhez társították őket, mint Harry Potter, Woody Allen és John Lennon, a kerek szemüvegek ma már a mindennapok részévé váltak az utcán és a kifutókon egyaránt.

Kerek szemüvegek: Egy kis gyengédség és stílus

Ahogy a nevük is sugallja, a kerek szemüvegeket kör alakú keretek jellemzik. Ezek a finom és könnyű keretek ideálisak a markáns arcvonások, például a szögletes és háromszögletű arcok kiegyensúlyozására. Jól illenek az ovális arcformákhoz is, mivel az ovális arcok általában jól alkalmazkodnak a legtöbb szemüvegstílushoz. A kerek szemüvegek lágyítják az arcvonásokat és egyfajta vintage intellektuáltságot kölcsönöznek viselőjük megjelenésének. Az összhatás azonban nemcsak a keret formájától, hanem annak vastagságától, a papucsok és a híd jelenlététől vagy hiányától, valamint a keret színétől és mintájától is függ.

Kerek szemüvegek széles választéka

A kerek szemüvegek elsődleges megkülönböztetése az alapanyaguk alapján történik. A legnépszerűbbek a műanyagból és fémből készült keretek. A fémkeretek karcsúbbak és finomabbak, mint a műanyag keretek. Orra helyezve enyhén megemelik és erőteljesebben hangsúlyozzák a szemöldökvonalat. Azonban nem mindenki kedveli ezt a stílust, ezért számukra kissé masszívabb műanyag szemüvegeket hoztak létre, különálló elemek (például papucsok) nélkül. Szerkezetüknek köszönhetően kifejezőbbek, szembetűnőbbek, jobban kiemelik a megjelenést. Külön kategóriát képviselnek a keret nélküli szemüvegeket, melyek a legdiszkrétebbek. Elsősorban azok használják, akik azt szeretnék, hogy a szemüveg minél kevésbé befolyásolja az imázsukat, miközben nagyon elegáns és professzionális hatást keltenek. Érdemes megjegyezni, hogy a fém és a műanyag mellett a titánt gyakran használják a kerek szemüvegkeretekben. Ez egy felső kategóriás anyag, amely ötvözi a legmagasabb minőségű könnyedséget és tartósságot.

Ezenkívül a kerek szemüvegek széles színválasztékban kaphatók - nem csak klasszikus fekete vagy tengerészkék színekben. A vásárlók számára még rózsaszín, narancssárga vagy piros szemüvegek is elérhetők. Néhány kereten további díszek is találhatóak. Nem mindig tökéletesen egy színűek; néha a szemüvegkeret gradiens hatású vagy kissé átlátszó. Ez a sokféleség lehetővé teszi, hogy könnyen megtalálja a klasszikus vagy szokatlan kerek szemüvegeket, hivatalos vagy lazább stílusban, amelyek mind olyan kialakítással rendelkeznek, hogy illeszkednek szépségéhez - különösen hajának, szemének és bőrének színéhez.

Kerek napszemüvegek és korrekciós szemüvegek

Természetesen napszemüvegek és korrekciós szemüvegek is kaphatók ebben a formában. Máshogy nem is lehetne! Végül is ez az egyik legdivatosabb modell több szezon óta. Ez azt jelenti, hogy ezzel a típusú kerettel nemcsak korrigálhatja a látáshibáját, hanem meg is védheti szemét a nap káros hatásaitól is, ami a napsütéses évszakokban a legveszélyesebb. Ezekkel a minden változatban elegáns szemüvegekkel könnyedén megváltoztathatja a stílusát, vagy hangsúlyozhatja a benne már meglévő vintage elemet. Érdemes kihangsúlyozni, hogy napszemüveg viselésénél nemcsak a megjelenésükre kell odafigyelni, hanem a lencsében lévő UV-szűrőre is, hiszen ez biztosítja a kívánt védelmet.

Női és férfi kerek szemüvegek

Szezonról szezonra elmosódik a kerek szemüvegek népszerűségének aránya nők és férfiak között. A nők még mindig nagyon szívesen választják ezt a típusú keretet, de a férfiak is egyre inkább használják. És bár a kerek szemüvegek elnevezése és kategorizálása egyértelműen jelzi, hogy kinek szól a termék, gyakran előfordul, hogy a nők férfi kereteket választanak, és nemcsak jól néznek ki benne, hanem jól is érzik magukat benne. Természetesen sok termék unisex címkével is elérhető, ami azt jelenti, hogy mindenki számára alkalmas.

A női és férfi kerek szemüvegek közötti különbség főként a színekben jelentkezik. A férfiak számára sötét, visszafogott árnyalatok vannak fenntartva, a klasszikus fekete szín nagyon jellemző. A hölgyek szélesebb színválaszték közül választhatnak. A férfiak körében nagyon népszerűek a keret nélküli szemüvegek és a dupla híddal ellátott kerek szemüvegek. Utóbbiak a legmasszívabbak, és nem uralják a férfi arcát, azonban egy nő arcán túl nagyok lehetnek.

Kerek szemüvegek

A kerek szemüvegek egyre népszerűbbek lettek, és sokféle stílusban kaphatók. Viselhetők napszemüvegként vagy korrekciós szemüvegként. A nők és férfiak egyaránt viselhetnek kerek szemüvegeket, melyek sokféle színben és keretstílusban kaphatók.

Kerek szemüvegek a kedvenc márkáitól

Webáruházunkban számos különböző márkájú kerek szemüveget kínálunk. Ezek a legelismertebb és legnevesebb gyártók (például Ray-Ban, Tommy Hilfiger vagy Vogue), valamint kevésbé ismert, de vonzó árakat kínáló márkák (például Loretto, Marie Bocquel, Moretti vagy Polaroid). Tehát biztosak vagyunk benne, hogy megtalálja álmai kerek szemüvegét, amelyben jól érzi majd magát.

Nézze meg az egyes kerek szemüvegeket:

Tekintse meg a szemüvegek egyéb típusait forma szerint: