Fém szemüvegek

Megtekintés Rács Lista

1-36/2491 termék

Oldal
oldalanként
Megtekintés Rács Lista

1-36/2491 termék

Oldal
oldalanként

Fém keretek

A megfelelő szemüveg kiválasztásakor az egyik alapvető szempont, hogy milyen anyagból készült a keret. A modern piacon nagyon széles a kínálat, és folyamatosan bővül, de a fémkeretek maradnak a legnépszerűbbek.

Fémkeretek jellemzői

A fémkeretek különböző fémek kombinációjából készülnek, például rozsdamentes acélból vagy alumíniumból. A rozsdamentes acélból készült keretek korróziógátlóak, antiallergének, nagyon kemények de ugyanakkor vékonyak. A keretek bevonata rézből, nikkelből vagy krómból készül. Vannak nemesfémből készült bevonatok is. Még arany is, de soha nem lesz teljesen ebből az elemből készült keret, mert túl puha és rugalmas lenne.

A fémkeretek fő előnye a nagy tartósságuk. Egy ilyen típusú nyersanyagba való befektetés ezért egy hosszú élettartamú termékbe való befektetés is. Feltételezhető, hogy idővel a fém szemüvegek nem deformálódnak, így nem lesz probléma a korrekciós lencsék cseréjével.

Kiknek valók a fémkeretek?

A fémkeretek jellegét tekintve inkább azoknak szólnak, akik értékelik a klasszikus stílust és az univerzális megjelenést. Ha emellett a fémkeretek oválisak vagy téglalap alakúak, gyakorlatilag bármilyen stílushoz illeszkednek, legyen az sportos, hétköznapi vagy elegáns. Az avantgárd, merész minták és színek inkább a műanyag keretekhez tartoznak, bár léteznek kevésbé hagyományos, színes fémkeretes modellek is. A tervezőknek nagy teret enged a kreativitás a széles száraknak köszönhetően, amelyeket különféle módon díszíthetnek.

Tekintse meg a szemüvegeket a keretanyagtól függően: